Zakelijk

 • Is uw bedrijf AVG-proof?

  Geplaatst op 20 april 2018

  Het zal u niet ontgaan zijn dat per 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht wordt. U bent er vast al druk mee bezig geweest, maar hoe weet u of u helemaal klaar bent voor de privacywet?

  Lees meer
 • Overgangsregeling Arbowet eindigt op 1 juli 2018

  Geplaatst op 17 april 2018

  Per 1 juli 2017 is een nieuwe Arbowet van kracht geworden. Om werkgevers de tijd te geven helemaal aan de nieuwe wet te voldoen, geldt er een overgangsregeling tot 1 juli 2018. Binnenkort moet u dus echt Arbo-proof zijn.

  Lees meer
 • Glasschade? Schakel de juiste hersteller in

  Geplaatst op 12 april 2018

  Een grote showroom, kantoren met glaswanden en winkels met grote vitrines en winkelruiten. Mooi al dat glas, maar ook risicovol. Als het glas breekt, heeft u een probleem. Snel herstel is dan beslist noodzakelijk. Maar wie schakelt u in?

  Lees meer
 • Hoogste prioriteit voor veilige vluchtwegen

  Geplaatst op 27 maart 2018

  Ieder jaar worden honderden bedrijven getroffen door brand en de totale schadelast schommelt daarbij tussen de 350 en 450 miljoen euro. Maar hoe erg materiële schade ook is, doden of gewonden door brand zijn nog veel erger.

  Lees meer
 • #MeToo op de werkvloer

  Geplaatst op 19 maart 2018

  Sinds de start van #MeToo staat seksuele intimidatie hoog op de agenda, ook in het bedrijfsleven. U wilt natuurlijk voorkomen dat een van uw medewerkers onheus bejegend wordt. De wetgever verplicht u bovendien om hiervoor maatregelen te treffen. Wat kunt u doen?

  Lees meer
 • Buitenlandse werknemer aannemen, wat staat u te wachten?

  Geplaatst op 28 februari 2018

  U zit te springen om personeel en denkt erover om buiten Nederland te gaan werven. Dan komen er heel wat vragen op u af. Want mag u wel buitenlanders aannemen? Welke rechten en plichten hebben deze arbeidskrachten? En hoe zit het met de verzekeringen?

  Lees meer
 • Vrachtwagenchauffeurs minder alert op weg

  Geplaatst op 27 februari 2018

  In 2017 is het aantal ongevallen met vrachtauto's met 20 procent gestegen. De totale schadepost steeg met dertig tot vijftig miljoen euro. Waar ligt dat aan? En wat betekent dat voor uw risico's en uw verzekeringen?

  Lees meer
 • Bereid u voor op de Brexit

  Geplaatst op 20 februari 2018

  Sinds de Britten in juni 2016 voor de Brexit stemden, maken ondernemers zich zorgen over de gevolgen. De onderhandelingen tussen de Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk (VK) schieten nog niet op. Kunt u zich toch al voorbereiden op wat komen gaat?

  Lees meer
 • Btw-plicht agrariërs ook van invloed op verzekeringen

  Geplaatst op 20 februari 2018

  Bent u een landbouwer, tuinbouwer, bosbouwer of veehouder? Dan maakte u misschien gebruik van de landbouwregeling. U weet waarschijnlijk wel dat deze regeling per 1 januari is vervallen. Maar weet u ook dat dat gevolgen heeft voor uw verzekeringen?

  Lees meer