Zakelijk

 • Voorkom ellende, zorg voor duidelijke contracten

  Geplaatst op 11 januari 2018

  Met een klant, leverancier of werknemer heeft u een goede zakelijke relatie. Totdat er iets mis gaat. Er kan zomaar een juridisch geschil ontstaan en dan moet u terug kunnen vallen op een goede afspraken die zijn vastgelegd in een contract. Waar moet u aan denken?

  Lees meer
 • Bent u goed verzekerd voor winterrisico’s?

  Geplaatst op 11 december 2017

  In de winterperiode zijn bepaalde bedrijfsrisico's groter dan in andere perioden van het jaar. Aan welke risico's moet u dan denken? En zijn die met uw huidige verzekeringen goed afgedekt?

  Lees meer
 • Collectieve zorgverzekering biedt veel voordelen

  Geplaatst op 20 november 2017

  Het is voor u als werkgever niet verplicht, maar uw medewerkers stellen het vast wél op prijs: een collectieve zorgverzekering. Wist u dat u die al aan kunt bieden als uw bedrijf uit slechts twee mensen bestaat?

  Lees meer
 • Omzetverlies door schade hoeft geen probleem te zijn

  Geplaatst op 23 oktober 2017

  Schade aan uw pand, inventaris of voorraad kan ontstaan door verschillende oorzaken zoals brand, lekkage, storm of blikseminslag. Die schade kunt u vergoed krijgen als u verzekerd bent. Maar wat gebeurt er als u door de schade uw bedrijf een tijd moet sluiten?

  Lees meer
 • Voor- en nadelen van de elektrische bedrijfsauto

  Geplaatst op 23 oktober 2017

  Misschien onderneemt u al duurzaam door op energieverbruik en verspilling te letten. Wilt u meer doen en overweegt u over te gaan op elektrische bedrijfswagens, dan is dat zeker winst voor het milieu. Maar is zo'n overstap ook vanuit kostenoverwegingen een goede keuze? De financiële voor- en nadelen op een rijtje.

  Lees meer
 • Bent u voorbereid op criminaliteit?

  Geplaatst op 11 oktober 2017

  Agressieve klanten, winkeldiefstal en cybercrime: ondernemers in Nederland kunnen te maken krijgen met allerlei vormen van criminaliteit en agressie. U kunt zelf veel doen om ellende te voorkomen of om situaties niet uit de hand te laten lopen.

  Lees meer
 • Risico op bedrijfsongeval neemt weer toe

  Geplaatst op 2 oktober 2017

  U heeft als ondernemer een grote verantwoordelijkheid als het gaat om veilig werken. Maar krijgt arbeidsveiligheid bij u wel de hoogste prioriteit? De Inspectie SZW maakt zich zorgen over een stijgend aantal slachtoffers.

  Lees meer
 • Uw bedrijf en de nieuwe privacywet

  Geplaatst op 5 september 2017

  Op 25 mei 2018 wordt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Huh? De wat? Weet u ook niet wat de regeling inhoudt? Stel u dan snel op de hoogte want de kans is groot dat u ermee te maken krijgt en ermee aan de slag moet.

  Lees meer
 • Zwanger en zelfstandig, wat zijn uw rechten?

  Geplaatst op 4 september 2017

  Als u zwanger bent, is dat een heugelijk feit en bereidt u zich voor op een unieke periode in uw leven. Maar het betekent ook dat u een aantal maanden niet kunt werken. Zit u dan als ondernemer zonder inkomsten?

  Lees meer
 • Bouwbedrijf starten, CAR-verzekering afsluiten

  Geplaatst op 17 augustus 2017

  Is de aantrekkende bouwmarkt voor u een reden om voor uzelf te beginnen? De vooruitzichten zijn goed, zowel voor nieuwbouw als voor verbouw. Sluit wel een CAR-verzekering af. Die geeft u en uw klanten zekerheid.

  Lees meer