Particulier

 • Is uw brugpieper veilig in het verkeer?

  Geplaatst op 8 mei 2018

  Gaat uw kind na de vakantie voor het eerst naar de middelbare school? Op die fiets? Maak hem dan letterlijk ‘wegwijs’, want fietsende scholieren nemen helaas niet altijd de verkeersregels in acht.

  Lees meer
 • E-bike kopen? Ga eerst op fietsles

  Geplaatst op 4 mei 2018

  De elektrische fiets wordt steeds populairder. Logisch. Het is een milieuvriendelijk vervoermiddel waarmee zware tassen en tegenwind geen probleem zijn en lange tochten tot de mogelijkheden behoren. Maar rijden op een e-bike is wel even wennen.

  Lees meer
 • Kamer verhuren, kan dat zomaar?

  Geplaatst op 4 mei 2018

  U heeft een kamer over in huis en wilt die eigenlijk wel verhuren. Waarom ook niet? U helpt er iemand mee en u heeft een leuke bijverdienste. Maar hoe zit het met belastingen en verzekeringen? En mag u eigenlijk zomaar een kamer verhuren?

  Lees meer
 • Studenten vaak oververzekerd

  Geplaatst op 3 mei 2018

  Gaat uw zoon of dochter vanwege de studie op kamers wonen? Dan zal hij of zij bezig zijn met de stad ontdekken, vrienden maken en studeren. Verzekeringen staan dan niet op de eerste plaats. Maar misschien kunt u dat onderwerp toch even onder de aandacht brengen.

  Lees meer
 • Welke verzekeringen heeft een VvE nodig?

  Geplaatst op 2 mei 2018

  Eigenaren van een appartement zijn aangesloten bij de Vereniging van Eigenaren (VvE). Deze moet zorgen voor onderhoud en beheer van de gemeenschappelijke zaken. Schade verzekeren verdient daarbij de aandacht en is soms zelfs verplicht. Wat is er nodig?

  Lees meer
 • Woningbrand vooral risico voor senioren

  Geplaatst op 1 mei 2018

  Het is goed nieuws dat het aantal dodelijk slachtoffers door woningbrand daalt. Maar áls iemand overlijdt bij een brand is dat vaak een alleenstaande 60-plusser. Behoren uw ouders tot die groep, of uzelf? Bedenk dan eens hoe u het brandrisico kleiner maakt.

  Lees meer
 • Hagel is risico voor uw caravan

  Geplaatst op 26 april 2018

  Misschien maakt u alweer plannen voor een vakantie met de caravan. U zoekt een leuke bestemming uit en u maakt de caravan klaar voor vertrek. Maar denkt u ook aan de verzekering? Is bijvoorbeeld hagelschade verzekerd?

  Lees meer
 • Samenwonen? Leg afspraken vast

  Geplaatst op 6 april 2018

  U wordt verliefd en u heeft het zo leuk samen dat u besluit bij elkaar in te trekken. Geen dubbele woonlasten, geen gedoe meer met heen en weer slepen van spullen. Ja, dat probleem is opgelost. Maar voorkomt u ook nieuwe problemen?

  Lees meer
 • Koester uw oldtimer en verzeker hem goed

  Geplaatst op 5 april 2018

  Je ziet ze steeds vaker op de weg: oldtimers. De gestegen populariteit hangt onder meer samen met het belastingvoordeel dat berijders van deze klassieke auto hebben. Maar het bezit van een oldtimer heeft ook nadelen.

  Lees meer
 • De verhuizing en uw verzekeringen

  Geplaatst op 22 maart 2018

  U heeft een nieuwe woning gevonden en gaat verhuizen. Dat uw opstalverzekering dan aan het nieuwe adres wordt aangepast, is logisch. Maar de verhuizing heeft ook gevolgen voor andere polissen.

  Lees meer