Particulier

 • Conflict met de buren. Zijn juridische stappen nodig?

  Geplaatst op 12 maart 2018

  Bomen op de erfafscheiding, geluidsoverlast of schade door een verbouwing. Een conflict met de buren kan uw onderlinge relatie behoorlijk onder druk zetten. Welke stappen onderneemt u om het conflict op te lossen? En hoe betaalt u een eventuele rechtszaak?

  Lees meer
 • Autorijden duur voor jongeren

  Geplaatst op 7 maart 2018

  Veel 18-jarigen dromen ervan: rijlessen nemen, rijbewijs halen en een autootje kopen. Maar dan blijkt dat autorijden toch wel erg duur is, ook omdat de autoverzekering bijna onbetaalbaar is. Hoe kunt u als jongere toch in een (eigen) auto de weg op?

  Lees meer
 • Is uw glas wel verzekerd?

  Geplaatst op 21 februari 2018

  Glasbreuk kan gemakkelijk ontstaan. Uw raam klapt bijvoorbeeld open door een ferme windstoot of u stoot bij het schoonmaken hard tegen de ruit. Geen probleem, de verzekering dekt de schade, toch? Maar bént u wel verzekerd?

  Lees meer
 • Scooter uitlenen. Wat gebeurt er bij schade?

  Geplaatst op 17 januari 2018

  U bent zo aardig uw scooter af en toe uit te lenen. Maar dan veroorzaakt de lener bij het rijden schade. Wie draait in dat geval op voor de kosten: u of degene die uw voertuig heeft geleend? En op welke verzekering kan dan een beroep gedaan worden?

  Lees meer
 • Veranderde risico’s, meer verkeersongelukken

  Geplaatst op 9 januari 2018

  Het aantal ongevallen in het verkeer neemt helaas toe. In 2015 was er al een stijgende trend, maar in 2016 nam het aantal verkeersongevallen met nog eens 10% toe en vielen er meer dodelijke slachtoffers. Wat kunt u doen om de verkeersveiligheid te vergroten?

  Lees meer
 • Waardevolle bezittingen beter verzekerd

  Geplaatst op 4 januari 2018

  Bepaalde bezittingen zijn zo kostbaar of uniek, dat ze niet goed onder de dekking van een inboedelverzekering vallen. U kunt dan een kostbaarhedenverzekering afsluiten of kiezen voor een aparte verzekering.

  Lees meer
 • Vorst in aantocht? Voorkom bevroren leidingen

  Geplaatst op 30 november 2017

  De winter staat voor de deur en het kan flink gaan vriezen. Leuk voor winterse plaatjes, fijne sneeuwwandelingen en vrolijke ijspret. Maar minder leuk als het water in uw waterleiding bevriest en u waterschade krijgt.

  Lees meer
 • Een goed slot op álle deuren

  Geplaatst op 6 november 2017

  Bij inbraakpreventie denkt u misschien aan een goed slot op de voordeur. Maar de achterdeur en de schuurdeur zijn ook interessant voor dieven. En die zijn bij veel Nederlanders niet goed beveiligd.

  Lees meer
 • In de winter doorrijden op de motor?

  Geplaatst op 31 oktober 2017

  Met de zachte winters van de afgelopen jaren in gedachten, overwegen steeds meer motorrijders ook in de winter de weg op te gaan. Als u ook de motor liever blijft gebruiken, neem dan wat maatregelen in acht.

  Lees meer