Wilt u in 2025 besparen op uw zorgverzekering? Pak dan nu uw agenda!

Vraag u zich af of u te veel betaalt voor uw basiszorgverzekering? Dat zou zomaar kunnen! Miljoenen Nederlanders zijn namelijk te duur uit, blijkt uit recent onderzoek van de ACM en de NZa. Gelukkig kunnen wij u helpen dat in de toekomst te voorkomen.

Samen hebben we in 2023 ruim € 900 miljoen (!) te veel zorgpremie betaald. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hebben berekend dat bijna 9 miljoen mensen vorig jaar gemiddeld € 103 hadden kunnen besparen door te kiezen voor een goedkoper, vergelijkbaar alternatief.

Pak uw agenda!
Met die wetenschap hebben we een tip voor u: schrijf nu vast in uw agenda dat u eind november een afspraak met ons maakt, zodat wij u kunnen helpen om in 2025 te besparen op uw zorgpremie.

Waar komen die prijsverschillen vandaan?
Verzekeraars bieden veel verschillende basispolissen aan die nauwelijks van elkaar verschillen, maar toch een groot prijsverschil hebben. De premieverschillen tussen vergelijkbare polissen liepen volgens de onderzoekers op tot wel € 212 per jaar!

In 2023 waren er zestig basispolissen beschikbaar bij twintig zorgverzekeraars in Nederland. Dit maakt het voor u als consument moeilijk om de juiste keuze te maken. Bovendien wekken de duurdere polissen vaak de indruk dat ze meer voordelen bieden door namen als 'zekerheid', 'alles verzorgd' en 'ruim', terwijl de goedkopere polissen namen als 'bewust', 'select', 'zelfbewust', 'basis' en 'goed' hebben.

Wij regelen het!
Een zorgverzekering loopt altijd van 1 januari tot en met 31 december. Tussentijds overstappen kan dus niet. Pas als alle verzekeraars in november hun zorgpremies voor volgend jaar bekend hebben gemaakt, kunnen we samen met u kijken wat de beste zorgverzekering 2025 voor u is. En als u besluit om over te stappen, regelen wij dat voor u.

Afspraak maken
Heeft u vragen over dit bericht of wilt u nu al een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!