Spaarrente Nederlandse grootbanken verder omhoog

Rabobank, ING en ABN AMRO verhogen per 1 juni opnieuw de spaarrente. Alle drie de banken bieden vanaf dan maximaal 1% rente. Nu is dat nog 0,75%. Het is de tweede renteverhoging die in korte tijd wordt doorgevoerd.

Bij Rabobank en ABN AMRO krijgen particulieren vanaf 1 juni 1% rente over hun spaargeld tot een bedrag van € 100.000. Bij ING geldt dat percentage tot slechts een spaarbedrag van € 10.000. Voor spaarbedragen tussen € 10.000 en €1 miljoen ontvangen zij dan 0,9%. Nu is dat nog 0,65%.

Meer dan € 1 miljoen
Grote particuliere spaarders kunnen bij de Rabobank voor bedragen tussen € 100.000 en € 5 miljoen rekenen op een rentepercentage van 0,75%. Bij ING en ABN AMRO blijft de rente voor een spaarpot van meer dan € 1 miljoen 0%.

Oproep minister Kaag
De renteverhogingen volgen kort na een oproep van minister Kaag van Financiën. Zij heeft begin mei gezegd dat ze het belangrijk vindt dat banken realistische spaarrentes bieden nu de rente over de brede linie blijft stijgen. Volgens Rabobank staat hun besluit hier los van, ING wil niet reageren.

SNS
Op dit moment is nog niet zeker of ook SNS de rente verhoogt. Toch zal dit naar verwachting op korte termijn gebeuren. Grootbanken concurreren namelijk weer meer met elkaar nu de spaarrentes oplopen.

Hogere rente
Er zijn ook aanbieders die – aanzienlijk – meer rente bieden op spaartegoeden. Als u ervoor kiest om uw spaargeld bij zo'n bank te stallen, let dan goed op de garantiebepalingen mocht de bank het financieel zwaar krijgen of failliet gaan.

Meer informatie
Wilt u daar meer over weten of heeft u een andere vraag? Neem dan gerust even contact met ons op. We adviseren u graag.