Caravanverzekering: de ene is de andere niet

Heeft u een caravan of bent u van plan er binnenkort één te kopen? Dan wilt u uw vakantiehuis op wielen natuurlijk ook goed verzekeren. Maar de ene caravanverzekering is de andere niet...

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: als u op zoek bent naar de beste caravanverzekering voor uw situatie, kunt u het beste even contact met ons opnemen. Want hoewel veel verzekeringen in eerste instantie erg op elkaar lijken, zijn er toch grote verschillen.

Uitkering na drie jaar
Die zitten vooral in de schade-uitkering bij total loss na drie jaar, zo blijkt uit recent onderzoek van onafhankelijk bureau MoneyView. Hoewel veel verzekeraars ook in het vierde en vijfde jaar nog steeds een uitkering geven die rond de aankoop- of nieuwwaarde ligt, zijn er ook partijen waar dat niet het geval is.

Zo keren sommige caravanverzekeringen na drie jaar enkel de dagwaarde uit die door een expert wordt vastgesteld. Andere werken met een afschrijvingstabel, waardoor de uitkering (veel) lager is dan de aanschafwaarde.

Tweedehands caravan
De hoogte van de schade-uitkering bij total loss van een tweedehands caravan is een stuk ingewikkelder te bepalen. Sommige verzekeraars stellen die vast op basis van het bouwjaar van de caravan. Aansluitend bepalen ze of ze de actuele nieuwwaarde, de nieuwwaarde minus afschrijving, de aanschafwaarde of de relatief lage dagwaarde als schadebedrag uitkeren.

De meeste aanbieders keren in het eerste jaar na aankoop wel de aanschafwaarde van de caravan uit – minus eigen risico – als deze total loss raakt.

Eigen risico
Over dat eigen risico bij schade gesproken: ook dat kan flink verschillen. Want hoewel er bij het gros van de aanbieders sprake is van een vast eigen risico, biedt ruim een derde meerdere eigen risico-opties. In dat geval geldt uiteraard: hoe hoger het gekozen eigen risico, hoe lager de premie.

Beste caravanverzekering
Bent u op zoek naar de caravanverzekering die het beste bij uw wensen en eisen past? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag bij vinden ervan.